Ватиканът обяви решението си да освободи канадския кардинал Жералд Сиприен Лакроа,

...
Ватиканът обяви решението си да освободи канадския кардинал Жералд Сиприен Лакроа,
Коментари Харесай

Папата освободи кардинал, заподозрян в сексуално насилие

Ватиканът обяви решението си да освободи канадския кардинал Жералд Сиприен Лакроа, обвинен в полово посягане в неговата страна. Новината съобщава френския всекидневник Монд.

Решението се взима въз основа на отчет, поръчан от папа Франциск и направен от някогашен арбитър от Квебек.

„ Този ​​доклад не дава опция да се разпознава, какъвто и да е акт на непозволено държание или корист от страна на кардинал Жералд Сиприен Лакроа “, споделят от Ватикана. „ Следователно не се планува по-задълбочена канонична процедура “ против този непосредствен консултант на папа Франциск, съгласно същия източник. 

Името на кардинал Жерал Сиприен Лакроа беше забъркано в скандал със полово принуждение, който раздрусва епархията му от няколко години. Канадската преса разкри, че 66-годишният е упрекнат в полово принуждение, осъществено над 17-годишен малолетен сред 1987 и 1988 година

Канадската преса оповестява, че жертвата, член на благочестиво католическо семейство, посещава древен семинари с родителите си. По този мотив се е случило хипотетичното нахлуване. Адвокатът на жертвите Ален Арсено приказва за " допиране " пред Агенция Франс Прес.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР